Războiul dintre ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi liderul PL, Mihai Ghimpu, se mută în instanţă

Embed:

Războiul dintre ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, şi fostul său şef de partid, Mihai Ghimpu, se mută în instanţă. Astăzi, are loc prima şedinţă de judecată în disputa dintre cei doi. Marinuţa cere de la Ghimpu scuze publice pentru că liderul PL i-ar fi denigrat onoarea şi demnitatea şi despăgubiri de un leu.

Divergenţele în PL au apărut după ce Mihai Ghimpu i-a acuzat pe mai mulţi membri de partid de trădare. Motiv de ceartă au fost presiunile din partea unor colegi de partid care insistau ca Vlad Filat să fie votat premier, în pofida deciziei formaţiunii. Înfuriat, Mihai Ghimpu a fost la un pas de a-l lua la pumni pe Vitalie Marinuţa, la o şedinţă a Organizaţiei PL de la Dubăsari.

La scurt timp, formaţiunea s-a scindat. Şapte deputaţi, câţiva miniştri, printre care şi Vitalie Marinuţa, viceminiştri şi preşedinţi ai filialelor din teritoriu s-au reunit într-un grup care s-au declarat reformatori ai PL. De atunci, acuzaţiile au curs gârlă.

Pentru declaraţiile făcute de Mihai Ghimpu cu diferite ocazii, Vitalie Marinuţa a decis să-i ceară socoteală în instanţă. Preşedintele liberalilor nu a anunţat dacă se va prezenta la judecată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu