Războiul din Siria. Angelina Jolie face un apel către marile puteri: Dați dovadă că sunteți lideri!

Actriţa americană Angelina Jolie, trimis special al Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, a vizitat, marţi, o tabără din Liban şi a cerut marilor puteri ale lumii să pună capăt războiului care a devastat Siria în ultimii cinci ani, potrivit Reuters, potrivit adevarul.ro.

"Nu putem să administrăm lumea prin intermediul ajutoarelor umanitare, în locul diplomaţiei şi soluţiilor diplomatice", a declarat Angelina Jolie, cu ocazia vizitei pe care a întreprins-o în tabăra de refugiaţi Saadnayel din valea Bekaa, aflată la aproximativ 15 kilometri de graniţa siriană.

Câteva mii de refugiaţi trăiesc în această tabără, în condiţii precare, şi înfruntă în această perioadă ploi abundente, temperaturi scăzute şi vânturi puternice.

"Guvernele din lumea întreagă trebuie să dea dovadă că au calităţi de lideri: trebuie să analizeze situaţia şi să înţeleagă lucrurile pe care ţările lor pot să le facă, să calculeze numărul de refugiaţi pe care pot să îi primească şi să aleagă modalităţile prin care pot să îi ajute", a adăugat vedeta americană.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu