Război între partidele de dreapta din opoziție. Năstase nu-l vrea pe Ghimpu, iar Deliu se plânge că PAS şi PPDA le-a tras ţeapă

Embed:

Război total şi ceartă ca la ușa cortului între partidele de opoziție de pe segmentul de dreapta. În timp ce Andrei Năstase îl acuză pe Mihai Ghimpu de trădare, preşedintele PLDM Tudor Deliu crede că PAS și PPDA le-a tras o țeapă liberal-democraților.

Nemulţumirea lui Deliu a pornit după ce PLDM a fost lăsat în afara blocului electoral pentru scrutinul parlamentar din februarie, pe care binomul PAS şi PPDA au de gând să-l lanseze sâmbătă.

Deputatul a declarat că liberal-democraţii au fost invitaţi la evenimentul organizat de PAS şi PPDA, doar că, deocamdată, nu se ştie dacă şi în ce mod vor participa.

"Moderator: Credeți că în ultima clipă doamna Sandu și domnul Năstase vor dori să construiți un bloc din trei formațiuni?

Tudor Deliu, preşedintele PLDM: Nu pot să afirm acest lucru.

Moderator: Ceea ce au făcut ei se numește "țeapă"?

Tudor Deliu, preşedintele PLDM: Poate o numim țeapă, dar discuțiile continuă și sperăm că totuși vom ajunge la un numitor comun."

Între timp, un alt partid bate la uşa binomului PAS şi DA. Liberalii lui Mihai Ghimpu vor să înceapă negocierile cu Sandu şi Năstase, pentru a-i convinge să meargă la alegeri cu un candidat comun pe fiecare circumscripție uninominală.

Andrei Năstase însă nici nu vrea să audă de Mihai Ghimpu, pe care îl consideră un trădător.

"Suntem deschiși pentru toți oamenii de bună credință, de bună calitate. Printre ei Ghimpu nu se înscrie. Oamenii îl urăsc pe Ghimpu mai mult decât pe Roșca pentru că le-a trădat interesele. Cum să mă coalizez cu un individ care a trădat", a spus liderul PPDA, Andrei Năstase. 

Mihai Ghimpu nu a fost de găsit pentru a comenta acuzaţiile lui Năstase. Joi, şeful liberalilor a atacat-o dur pe Maia Sandu pentru că aceasta refuză să-i răspundă la telefon.

Mai mult, Ghimpu i-a reamintit liderului PAS că nu are de gând nici în ruptul capului să treacă filtrul de integritate al Maiei Sandu.

"Eu să trec integritatea la Maia? Eu care din 88 v-am adus limbă, alfabet, studii în România, în Europa, unde ea a lucrat şi datorită muncii mele. Filtreze ea cu cine vrea numai nu cu mine, asta-i ruşine, asta trebuie să ai mare obraz. Noi suntem partid, nu o şaică pe care Maia Sandu vrea să -i treacă prin strungă, să-i treacă pe ai ei. Să lăsăm noi toate acestea că eu îs mai, eu îs ai. Cineva crede că îi cineva, dar cineva nu-i cineva", a spus liderul PL, Mihai Ghimpu. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu