RĂZBOI în estul Ucrainei! Un proiectil a nimerit în clădirea unui spital, iar 14 tancuri au fost distruse (FOTO)

Embed:

(UPDATE 17: 43) Militarii ucraineni au distrus lângă localitatea Debalţevo 14 tancuri ruseşti.

Cel puţin aşa susţin membrii grupului “Rezistenţa Informaţională", care au prezentat şi poze drept dovadă. 

Şapte tancuri au fost distruse în primele zile ale luptelor, patru blindate au fost oprite de artileria ucrainenilor, iar alte trei vehicule de luptă s-au defectat din diferite motive. 

Семь танков были подбиты в первые сутки наступления, четыре танка потеряны в ходе ударов украинской артиллерии в течении последующих двух суток, еще три танка вышли из строя по различным причинам.

(UPDATE 17:25) Alianța Nord-Atlantică dispune de dovezi că Rusia a livrat separatiștilor proruși din estul Ucrainei o mare cantitate de armament greu, a declarat un ofițer de rang înalt din cadrul NATO, scrie agerpres.ro, citând Interfax.

(UPDATE 16:34) Rusia a provocat un conflict de lungă durată în Ucraina, fapt ce stârneşte îngrijorare în rândul statelor din vecinătate. Declarația aparţine generalului Vincent Stewart, şeful Direcţiei de informaţii militare din SUA. Între timp, atacurile sângeroase din estul țării continuă. 

Reprezentanta Departamentului american de Stat, Jen Psaki, spune că separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova sunt responsabili de situaţia dezastruoasă din estul Ucrainei. La rândul său, liderul de la Kiev şi-a expimat convingerea că SUA vor furniza arme militarilor ucraineni.

"Nu am nicio îndoială că partenerii noştri din SUA şi din alte ţări vor furniza arme Ucrainei. Trebuie să o apărăm", a declarat preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko.

În ultimele 24 de ore, patru militari ucraineni au murit, iar 25 au fost răniţi. 

(UPDATE 15:14) Şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, cere ca să fie încetat focul în estul Ucrainei şi să se oprească bombardarea civililor, iar separtiştii să părăsească regiunea ocupată, scrie gordonua.com.

(UPDATE 13:40) Situaţie critică în zona de conflict în estul Ucrainei. Persoanele rănite nu pot fi tratate corespunzător. Potrivit informaţiilor există situaţii în care doi medici trebuie să ajute sute de răniţi, scrie inforesist.org.

(UPDATE 13:29) Ucraina este îngrijorată că în conflictul din estul ţării ar putea interveni şi aviaţia militară rusă. Pe cerul Ucrainei a fost observat un avion de luptă SU-25. Separatiştii ar fi spus că este vorba despre un avion al Ucrainei capturat în luna iulie, scrie zn.ua.

(UPDATE 13:08) Site-ul 24 daily.net a publicat o hartă care reflectă situaţia în zona de conflict din Ucraina pe 4 februarie:

(UPDATE 13:02) 2500 de locuitori din oraşul Debalţevo au fost evacuaţi. Despre acest lucru a anunţat premierul Ucrainei, Arseni Iaţeniuk.

(UPDATE 12:35) Un proiectil a nimerit în clădirea unui spitalul din Doneţk. Potrivit informaţiilor sunt victime, scrie russian.rt.com.

(UPDATE 12:30) Doi soldaţi ucraineni au murit, iar alţi 18 au fost răniţi în ultimele 24 de ore. Asupra poziţiilor armatei ucrainene au fost trase mai multe focuri.

(UPDATE 12:02) Soldaţii ucraineni au distrus trei unităţi de artilerie ale separatiştilor la Doneţk, scrie sprotyv.info.

(UPDATE 11:56) Luptătorii din Doneţk îşi întăresc forţele, scrie novosti.dn.ua Despre acest lucru a anunţat Dmitrii Timciuk. Potrivit lui, în ultimele 24 de ore, aici au fost aduse 20 de camioane şi tehnică blindată, inclusiv un tanc.

(UPDATE 11:52) Peste 300 de persoane, printre care şi 15 copii, au fost evacuate din Donbas, scrie censor.net.ua.

(UPDATE 11:47) Corpurile a 51 de insurgenţi, care au murit în luptele cu armata ucraineană la Doneţk, au fost aduse la Lugansk, scrie nbnews.com.ua.

(UPDATE 11:41) Partizanii din Doneţk au distrus un depozit al separatiştilor în care se aflau cantităţi mari de combustibil, scrie obozrevatel.com.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu