"Război" în Brazilia. Armata luptă aprig împotriva virusului Zika, înainte de Carnavalul de la Rio

Embed:

Brazilia a declarat război țânțarilor. Autoritățile din țara cea mai afectată de virusul Zika au declanșat o operațiune la nivel naţional de distrugere a zonelor de înmulțire a insectelor. Asta doar cu o săptămână înainte de celebrul Carnaval de la Rio de Janeiro, unde sunt așteptați un milion de turiști din întreaga lume.

Președinta Braziliei a recunoscut că ţara sa este depăşită de situaţie.

"Noi pierdem lupta împotriva țânțarilor. De ce?! Pentru că țânțarii continuă să se înmulţească. Noi pierdem lupta împotriva lor. Trebuie să ne mobilizăm şi să câștigăm acest război. Însă, nu vom putea câștiga dacă vom sta cu mâinile în sân", a spus preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff.

Sute de mii de soldați sunt mobilizaţi pentru a lupta cu virusul Zika. Militarii încearcă să extermine specia de țânțari care răspândește maladia.

De asemenea, în Brazilia se desfăşoară campanii pentru a atenţiona oamenii asupra riscurilor şi măsurilor de protecţie împotriva virusului.

Până acum, agentul patogen Zika e răspândit doar de o specie de ţânţari din America de Sud, dar cercetătorii nu exclud posibilitatea ca şi insectele din alte regiuni ale lumii să înceapă să transmită boala. Există riscul, spun ei, pentru nașterea unei pandemii.

Virusul este extrem de periculos pentru femeile însărcinate, deoarece se transmite la făt şi ar putea provoca microcefalie, numită "boala nou-născuţilor cu capul prea mic".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu