Război comercial: SUA și China vor relua negocierile comerciale săptămâna viitoare la Beijing

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat că el și alți oficiali americani vor călători săptămâna viitoare la Beijing pentru discuții comerciale cu China, urmărind să încheie un acord pentru a evita o creștere a tarifelor vamale pe mărfurile chinezești la 2 martie, relatează Reuters, potrivit Mediafax

Mnuchin a declarat într-un interviu acordat postului TV CNBC că discuțiile pe care el și reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, le-au avut săptămâna trecută la Washington cu vicepremierul chinez Liu, au fost "foarte productive". 

"Ambasadorul Lighthizer și cu mine și o echipă mare ne vom deplasa la Beijing săptămâna viitoare. Ne-am angajat să continuăm aceste discuții", a spus Mnuchin. 

"Facem eforturi enorme pentru a încerca să evităm acest termen și să ajungem la un acord. Deci acesta este obiectivul nostru", a adăugat acesta. 

Președintele Donald Trump a afirmat, marți, în discursul său despre Starea Naţiunii, că orice nou acord comercial cu China "trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, pentru a reduce deficitul nostru comercial cronic și pentru a proteja locurile de muncă americane". 

Trump a promis să majoreze tarifele SUA pentru mărfurile chinezești în valoare de 200 miliarde de dolari, la 25%, de la 10% în prezent, dacă cele două părți nu pot ajunge la o înțelegere până pe 2 martie.
 
Pe aceeaşi temă