RAVAGII în Capitală, în ultimele 24 de ore: 50 de accidente rutiere şi oameni răniţi (VIDEO)

50 de accidente, soldate cu trei persoane rănite, au avut loc în ultimele 24 de ore doar în Capitală. 

Potrivit oamenilor legii, pe străzile din Chişinău se circulă în condiţii de ceaţă, astfel şoferii şi pietonii sunt sfătuiţi să ţină cont de câteva sfaturi:

-să respecte regulile de circulaţie în vigoare şi să acorde maximă prudenţă în traficul rutier. 
-Să circule cu viteza redusă adaptată la starea carosabilului și să mărească distanța dintre automobile iar fiecare manevră în trafic să fie făcută numai după o temeinică asigurare. 
- Să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru a reduce riscul înregistrării unor evenimente rutiere negative ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. 
- Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare. 
-Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin luminile de poziţie şi cele de avarie, cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante
-Pentru a nu produce blocaje în trafic, le recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.
-Totodată, este necesar ca aceştia să păstreze liber centrul intersecţiei și să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public. 

Pietonii sunt îndemnaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către șoferi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu