Râurile din China vor avea lideri guvernamentali însărcinați cu protejarea lor

Guvernul chinez a anunțat luni crearea de noi funcții de "șefi ai râurilor" însărcinați cu protecția mediului înconjurător și gestionarea sustenabilă a marilor cursuri de apă și lacuri, grav afectate de poluarea industrială, relatează EFE, citat de Agerpres.

Fiecare dintre a acești responsabili va avea grijă de toate râurile și lacurile care scaldă municipiul, provincia sau districtul în care au fost repartizați, potrivit reformei administrative prezentate luni de Ministerul Protecției Mediului și Resurselor Hidrologice.

În cazul marilor fluvii, care străbat mai multe provincii precum Yangtsé, Huanghe (râul Galben) sau Mekong, va exista un mecanism de coordonare, potrivit comunicatului Consiliului de Stat, care a anunțat reforma administrativă.

Noii șefi vor trebui să-și asume responsabilități în cazul dezastrelor ecologice care survin în masele de apă dulce pe care le administrează, a avertizat Consiliul de Stat.

Unul din obiective este ca 90 la sută din apa din orașele chineze — unde apa de la robinet este rar folosită pentru consumul direct — să fie potabilă până la sfârșitul acestui deceniu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu