RÂU AJUNS GROAPĂ DE GUNOI: Oamenii nu se mai pot scălda şi pescui în râul Drina

Embed:
Butelii din plastic, butoaie ruginite și chiar mașini de spălat vechi se numără printre deşeurile care plutesc pe râul Drina, care reprezintă graniţa naturală dintre Bosnia şi Serbia. Din cauza iresponsabilității oamenilor, râul, care odinioara era vestit pentru apele sale limpezi, acum a devenit precum o groapă de gunoi.

Râul Drina curge prin trei ţări: Muntenegru, Bosnia şi Serbia. Locuitorii spun că, anual, din apă sunt scoase în jur de 800 de mii de tone de deşeuri. Chiar şi aşa, situaţia rămâne dezastruoasă.

"Credeţi-mă că este o adevărată catastrofă. Plantele încearcă să salveze situaţia, dar ele nu pot curăţa totul. Oamenii aruncă orice în apă, nu doar plastic."

În ultimii ani, oamenii care locuiesc în zonă spun că nu se mai pot scălda şi nici pescui. A scăzut considerabil şi numărul turiştilor care aleg să se odihnească în hotelurile de pe marginea râului. Puținii străini care ajung acolo sunt şocaţi de cantitatea deşeurilor adunate în apă.

"Este imposibil de pescuit aici. Nu putem arunca cârligul în apă căci se blochează în gunoi, recipiente din plastic şi bucăţi de lemn. În acest râu nu mai există apă curată."

Luna trecută, miniştrii Mediului din Muntenegru, Serbia și Bosnia şi Herţegovina au avut o întrevedere în cadrul căreia au discutat despre soluţiile care ar putea fi găsite pentru a salva râul.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu