Ratko Mladici a prezentat scuze familiei sale pentru suferinţa provocată

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladici, inculpat pentru genocid, a cerut scuze familiei sale pentru suferinţa pe care i-a provocat-o, relatează cotidianul Vecernje Novosti. Totadată, avocatul apărării a declarat că Mladic se simte tot mai rău.

Avocatul apărării lui Mladic susţine că el se află într-o stare psihologică şi fizică din ce în ce mai proastă şi că, în asemenea condiţii, are nevoie de ajutor medical: "Am discutat cu clientul meu Ratko Mladic şi pot să vă spun că starea lui de sănătate se înrăutăţeşte pe zi ce trece. Şi starea psihologică este nesatisfăcătoare. Este imposibil să întreţii o discuţie adecvată cu el."

Totodată, fostul lider militar al sârbilor bosniaci a cerut familiei sale scuze, pentru suferinţa pe care i-a provocat-o. Anunţul a fost făcut de soţia sa, Bosiljka, pentru cotidianul Vecernje Novosti. Ea a mai spus că fostul general ar fi suferit trei atacuri cerebrale. Începând din 2008, Mladic nu îşi simte partea dreaptă a corpului.

Ultranaţionaliştii sârbi vor protesta astăzi, 29 mai, la Belgrad, faţă de arestarea generalului Ratko Mladic. Manifestaţia se va desfăşura sub lozinca "Stop trădării!" şi va începe la 19.00, în faţa sediului Parlamentului. Partidul ultranţionalist sârb susţine că arestarea generalului Mladici şi extrădarea sa Tribunalului de la Haga ar fi o ruşine şi reprezintă una dintre loviturile cele mai puternice la adresa intereselor naţionale ale ţării.

Amintim că Ratko Mladici, fostul comandant al sârbilor din Bosnia în timpul războiului din fosta Iugoslavie, a fost arestat joi dimineaţa. El este acuzat de crime de război şi genocid.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu