Ratingul preşedintelui, dar şi al premierului Federaţiei Ruse au scăzut de la începerea incendiilor

Embed:

Ratingul preşedintelui, dar şi al premierului Federaţiei Ruse au scăzut de la începerea incendiilor şi au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii ani. Deşi Vladimir Putin vizitează deseori zonele afectate de incendii, iar Medvedev dă indicaţii stricte de la Kremlin, nimic nu-i ajută.

După ce a sosit azi pe aerodromul militar din Deaghilevo, de lângă Reazan, premierul a urcat la bordul aeronavei amfibii Be-200, folosită de Ministerul pentru Situaţii Excepţionale. Putin i-a surprins pe cei din avion însă, inclusiv şi pe ministrul pentru Situaţii Excepţionale, Serghei Şoigu şi guvernatorul de Reazan, Oleg Kovaliov, după ce imediat după decolare a ocupat locul co-pilotului.

Avionul special a realizat două lansări de apă peste incendii, ambele fiind dirijate de Vladimir Putin. Rezultele au fost şi ele pe măsură - două focare de incendii au fost stinse. Aceste acţiuni de promovare a imaginii sunt justificate, afirmă analiştii.

Potrivit publicaţiei "Vedomosti", "Ratingul lui Medvedev a căzut şi a ars". Datele fondului "Opinia socială" arată că, de la începutul anului, nivelul încrederii în preşedintele Rusiei a scăzut cu 10 la sută, până la 52 de procente.

În cazul lui Putin, situaţia este puţin mai bună. Dacă în ianuarie premierul era simpatizat de 69 de procente dintre ruşi, atunci acum este acceptat de doar 61 la sută.

Lasă un comentariu