Rating-ul pe termen lung al Republicii Moldova la "B3", cu perspectivă stabilă, confimat de Agenţia Moody's Investors Service

Embed:

Moody's Investors Service a confirmat rating-ul pe termen lung în valută şi monedă locală al Republicii Moldova la "B3" şi a menţinut perspectiva la stabilă, potrivit unui comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Conform unui comunicat, decizia vine în urma creşterii economice, a unei datorii guvernamentale moderate, a îmbunătăţirii capacităţii instituţionale, pe fondul dificultăţilor de guvernare şi al predictibilităţii politice reduse, a riscurilor politice moderate şi a diminuării riscurilor din sectorul bancar, anunţă moldpres.

Moody's apreciază că ratingul pe termen lung pentru obligaţiunile guvernamentale şi depozitele în valută rămâne neschimbat, la "B2" şi, respectiv, "Caa1", în timp ce calificativul pentru obligaţiunile guvernamentale şi depozitele în monedă locală se menţine la "B2".

În urma continuării reformelor din sectorul financiar, presiunile pozitive asupra ratingului ar putea apărea, deopotrivă cu întărirea profilului de guvernare al ţării. Rezolvarea impedimentelor structurale - cum ar fi mediul economic slab şi lipsa forţei de muncă - ar putea duce la o îmbunătăţire a calificativului Republicii Moldova. 

Deşi este puţin probabil, calificativul Republicii Moldova ar putea fi înrăutăţit dacă se deteriorează rapid condiţiile din regiunea transnistreană, apreciază agenţia de evaluare financiară.

Ultima decizie, din 2 noiembrie 2018, a Agenției de evaluare financiară Moody's vine după îmbunătățirea, la 13 ianuarie 2017, a perspectivei ratingului B3 de țară al Republicii Moldova de la negativă la stabilă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu