Rata mortalității în Moldova. Care sunt principalele cauze din care mor moldovenii

Embed:

Rata mortalităţii în rândul bărbaţilor de la noi din ţară este mai mare decât la femei.
Cel mai des, aceştia mor din cauza afecţiunilor cardiace, dar şi în accidente ori din vina intoxicaţiilor.

Principalele cauze de deces printre femei, însă, sunt tumorile. Datele Biroului Naţional de Statistică se referă la persoanele cu vârstele cuprinse între 35 şi 59 de ani.

Potrivit statisticilor, anual, se înregistrează câte 108 cazuri de tumori la femei într-un număr de 100 de mii de locuitori. Pe locul doi se plasează bolile cardiace - cu 99 de cazuri. Totodată, un număr mare de femei mor din cauza diferitor afecţiuni ale aparatului digestiv. 

În cazul bărbaţilor, statisticile arată, că cel mai des, aceştia mor de afecţiuni cardiace. Pe locul doi sunt tumorile şi accidentele sau intoxicaţiile - cu aproape 190 de cazuri la 100 de mii de locuitori.

Potrivit datelor, rata mortalităţii din cauza bolilor aparatului digestiv la bărbaţi este mai mare decât la femei - cu aproape 73 de cazuri. La o sută de mii de locuitori s-au înregistrat 172 de decese, iar din vina afecţiunilor aparatului respirator - 75 de cazuri.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, rata mortalităţii printre bărbaţi este de 12 cazuri la o mie de locuitori, iar la femei - de aproape 9 cazuri.Lasă un comentariu