Rata de promovare la BAC din acest an a crescut! Peste 3000 de note au fost majorate după examinarea contestațiilor

Embed:

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au anunțat astăzi rezultatele sesiunii de bază la bacalaureat.

În acest an, la bacalaureat s-au înscris peste 18 mii de candidați. Printre aceștia au fost aproape 11 mii de liceeni, peste patru mii de tineri din colegii și centre de excelență și peste trei mii de tineri care s-au prezentat repetat.

Un singur elev a fost scos din sala de examen, pentru că a copiat. 

Totodată, numărul contestaţiilor la sesiunea de bacalaureat din acest an este mai mic comparativ cu anii precedenţi, iar cele mai multe dintre acestea au fost depuse la limba şi literatura română. După ce au fost examinate, numărul absolvenţilor care au promovat a crescut cu peste un punct procentual, până la aproape 64 de procente. 

Aproape 18 la sută dintre candidaţi nu au fost de acord cu nota primită la una dintre discipline. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare, după anunţarea rezultatelor preliminare au fost depuse circa 11 mii 500 de contestaţii.

Peste 2600 au fost la limba şi literatura română. Mai mult de două mii - la istoria românilor şi cea universală şi peste 1600 - la limba engleză. De asemenea, aproape 1500 de absolvenţi şi-au dorit o notă mai mare la geografie, iar 1400 - la matematică. 

După examinarea contestaţiilor, au fost majorate peste trei mii de note. Astfel, rata de promovare în licee a crescut la 85 la sută. În colegii şi centrele de excelenţă aceasta a ajuns la peste 45 de procente, iar pentru restanţierii din sesiunile anterioare - la aproape 20 de procente. 

În acest an, este în creştere şi media obţinută la examene. Aproximativ 5300 de absolvenţi au luat o notă mai mare sau egală cu 7, peste 2000 au obţinut o notă mai mare sau egală cu 8. Puţin peste 400 de elevi au primit note de nouă, iar şase au media 10. 

În perioada 16 - 23 iulie va fi organizată sesiunea suplimentară de Bacalaureat, iar rezultatele finale vor fi anunţate în data de 1 august.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu