Răsunet de colinde la Drăsliceni. Colindătorii au vestit naşterea Mântuitorului pe uliţele din sat

Embed:

În ajunul Crăciunului în localitatea Drăsliceni, raionul Criuleni, au răsunat colinde. Ansamblul "Răzeşeana" a vestit Naşterea Mântuitorului pe uliţele din sat.

Tradiţional, aceştia au mers să îl ureze mai întâi pe primar, care i-a răsplătit cu bani şi dulciuri.

"Ne-am aşteptat că o să primim colindători, dar nu ştiam că în această seară frumoasă, ne gândeam că o să-l primim pe stil vechi, dar s-a primit cu voia bunului Dumnezeu că doamnele pe stil nou în ajunul Crăciunului, au venit să ne colinde şi să ne ureze zile frumoae, zile senine", a spus Petru Buzu, primarul satului Drăsliceni.

De la o casă la alta, ceata de colindători a ajuns şi la familia Botnaru unde sărbătoarea este dublă. Gospodarul casei e omagiat chiar de Crăciun. El împlineşte astăzi frumoasa vârstă de 40 de ani.

"Pentru mine e o onoare când sărbătoresc în aceeaşi zi două sărbători, care pentru mine sunt..nu-s cuvinte de redat", a spus Boris Botnaru.

În fiecare gospodărie, gazdele s-au pregătit să întâmpine colindătorii. Au înfrumuseţat casa şi au pus pe masă dulciuri, nuci şi mere.

Cei mai bucuroşi au fost copiii, care nu au ezitat să iasă în prag să vadă dansul caprei.

"Ansamblul Răzeşeana se străduie an de an să promoveze tot ce avem noi frumos, în special tradiţiile la cea mai frumoasă sărbătoare a creştinilor care este Naşterea Domnului", a spus Ludmila Cantaragiu, conducătorul artistic al Ansamblului Răzeşeana.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu