Răsturnare de situație în cazul polițistului din Găgăuzia. Acesta A VORBIT în limba rusă (VIDEO INTEGRAL)

Embed:

Nici urmă de discriminare! Şoferul din Vulcăneşti care s-a plâns că ofiţerul de patrulare a refuzat să-i vorbească în limba rusă minte cu neruşinare.

Cel puţin asta reiese din discuţia integrală publicată de Poliţia naţională. Din înregistrarea video se înţelege că poliţistul a încercat să-i explice, în limba rusă, buclucaşului ce a încălcat, iar cel din urmă a refuzat să se conformeze cererilor oamenilor legii.

Şoferul din Vulcăneşti a fost tras pe dreapta pentru că a depăşit limita de viteză cu aproape 20 de km. Acesta a cerut să-i fie prezentate probe, iar la rugămintea agenţilor de patrulare, să se apropie de maşina poliţiei, şoferul s-a opus. 

Poliția a intrat în posesia video-ului original, referitor la cazul în care un polițist a refuzat să vorbească în limba rusă unui șofer oprit în trafic la Cimișlia. Din filmarea integrală se vede că polițistul l-a abordat pe șofer inclusiv și în limba rusă pentru ai explica încălcarea. 

CITEȘTE ȘI: Cum a ”îndrăznit” să discute un polițist de patrulare din Moldova: Nu a vrut să vorbescă în limba rusă

Din înregistrarea video, unde poliţistul vorbeşte în rusă:

"- Dacă vreţi să vedeţi fotografiile apropiaţi-vă de maşina noastră.

- Eu am dreptul să nu merg?

- Dacă nu vreţi să veniţi lângă maşină...

- Aparatul nu funcţionează?

- Funcţionează, doar că este conectat în maşină.

- El ar trebui să fie manual.

- Nu!".

Toate aceste discuţii au fost în limba rusă, deşi din imaginile video se observă că agentul de patrulare a întâmpinat greutăţi de exprimare. Cu toate acestea el i-a îndeplinit dorinţa şoferului care nu cunoaşte limba de stat. Supărat că s-a ales cu puncte de penalizare pentru încălcarea comisă, şoferul buclucaş a publicat pe reţele de socializare doar un fragment din video şi l-a acuzat pe poliţist că refuză să-i explice abaterea în limba rusă.

Astfel, agentul de patrulare a încercat să găsească o cale de comunicare cu șoferul, însă, acesta a manifestat un comportamtent provocator și agresiv.

Potrivit poliției, polițistul a acționat și a avut un comportament corect, în corespundere cu prevederile legii.

PUBLIKA.MD amintește că un poliţist de patrulare a dat dovadă de demnitate naţională în faţa unui şofer provocator. Conducătorul auto, originar din Vulcăneşti, Găgăuzia, a insistat ca agentul să-i vorbească în limba rusă şi a refuzat, într-un mod denigrator, să discute în română, limba oficială a Republicii Moldova.

Incidentul a avut loc în oraşul Cimişlia şi a fost filmat cu telefonul mobil chiar de şoferul tras pe dreapta. Poliţistul a somat conducătorul auto, după ce acesta a depăşit viteza.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu