Răsturnare de situație în cazul copiilor germani exploatați în Maramureș. Minorii susțin că nimic nu este adevărat

Embed:

Răsturnare de caz în Maramureş, acolo unde oamenii legii din România suspectau că mai mulţi minori germani erau trataţi cu cruzime, într-o tabără de reeducare pentru copii delincvenţi.

Mai mulţi oameni, în familiile căror au trăit tinerii, s-au declarat indignaţi de acuzaţiile la adresa programului "Projekt Maramureş", desfăşurat în oraşul Vişeu de Sus.

Localnicii au protestat împreună cu alţi minori care sunt implicaţi în proiect.

"Mergem la vacă, pun la oaie, nu e nimic. Nu e lucru greu să dai un pic de mălai unui animal. Deci, nu e o sclavie. Era mereu masa plină. M-am îngrăşat cu 11 kilograme în 3 luni", a spus JONELLE KOOI, minoră implicată în proiect.

Familiile din sat care i-au luat în grijă pe unii dintre copii susțin că acuzaţiile făcute de DIICOT sunt lipsite de bază.

"Vin la şcoală în fiecare zi. Învăţăm împreună o grămadă de lucruri interesante, vin singuri, nu sunt obligați de nimeni, vin singuri, pleacă singuri, socializează, ascultă muzică împreună, ne simțim bine, dacă e un copil care sărbătorește ziua, i-o ținem împreună, facem o mică petrecere", a spus o Învăţătoare voluntară.

După un timp petrecut în centrul social din Vișeu de Sus, minorii germani erau trimiși să trăiască în sate. Fiecare copil primea o alocație lunară de până la 800 de lei, în timp ce familiile care-i găzduiau încasau 600 de euro, scrie presa română.

Joi, patru minori germani au fost preluaţi pentru a le fi acordat ajutor psihologic, după ce au declarat anchetatorilor că au fost supuşi unor chinuri greu de imaginat. Anterior, cinci persoane, printre care și directorul centrului social, un cetățean german, au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile. Aceştia sunt suspectaţi de trafic de minori și de lipsire ilegală de libertate, în cadrul unui grup infracţional. Aproape 20 de tineri germani se află în continuare în grija familiilor din localitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu