Răsturnare de situaţie în cazul bărbatului de 82 de ani care îşi creşte singur fiica de 3 ani. Riscă să rămână fară copil

Embed:

A sperat că va obţine un ajutor pentru a-şi creşte fiica, însă acum riscă să rămână fără Năstica. Este cazul lui Gheorghe Parfeni de 82 de ani, din partea stângă a Nistrului, care face tot posibilul să-şi crească fiica de doar trei ani.

După reportajul difuzat de postul nostru de televiziune, pretinsele autorităţi din Transnistria au venit în Căuşeni să o ia pe Nastea din braţele îngrijitorilor şi să o ducă la orfelinat. Pentru că nu le-a reuşit, aceştia au spus că vor reveni şi au ameninţat că îl vor decădea pe Gheorghe Parfeni din drepturile părinteşti.

"L-au adus forţat pe domnu Gheorghe. Domnul Gheorghe era speriat şi au spus că vor să ia fetiţa probabil să o ducă la orfelinat", a declarat Alexandra.

Totul a pornit ieri, după ce o echipă de filmare împreună cu un reprezentant de la Tiraspol şi unul de la Asistenţa Socială din Chițcani au bătut la poarta lui Gheorghe Parfeni. Aceştia l-ar fi luat forţat pe tatăl în vârstă de 82 de ani şi au mers în Căuşeni, să o ia pe Nastea de la îngrijitoriii ei, care de altfel sunt şi rude îndepărtate şi să o ducă la orfelinat în Transnistria.

"Au motivat decizia că ei acum s-au autosesizat că fetiţa creşte în condiţii nu din cele mai bune. Şi ei au decis că acum este momentul să intervină şi să o ducă pe Nastea la casa de copii", a declarat Alexandra.

Iar această acţiune este catalogată drept un furt de persoane de către juristul de la Promolex, care este specializat pe probleme transnistrene.

"Practic se primeşte că este o răpire de persoane, când cineva vine se apropie şi ia copilul altcuiva. Deci nu există nici o competenţă recunoscută de către cineva, nu este o autoritate în sensul legii. Ce ar trebui să facă autorităţile este să intervină şi să nu permită acest lucru dacă se cunoaşte."

Însă, autorităţile locale din Căuşeni se scuză că cunosc despre acest caz, iar de vină ar fi primăria din Chițcani care nu colaborează cu ei, dar şi faptul că nu au parvenit plângeri. Aceştia nici măcar nu au fost în stare să se autosesizeze şi au făcut acest lucru doar după ce au primit numărul de contact a Alexandrei, strănepoata lui Gheorghe Parfeni, care vrea să o înfieze pe Nastea pentru ca micuţa să nu ajungă la orfelinatul din Transnistria.

Acum primarul susţine că autorităţile locale din Căuşeni îi vor asigura Năsticăi un ajutor financiar mai mare decât cel de 60 de lei pe care îl primeşte de la pretinsele autorităţi din Transnistria, dar şi un loc la grădiniţa din oraş. Între timp până se va decide soarta Năsticăi ea are nevoie de ajutorul nostru. Fetiţa de doar trei ani nu are haine, încălţăminte, iar de jucării nici vorbă. Cei care îşi doresc să întindă o mână de ajutor o pot face prin intermediul numărului de telefon afişat pe ecran.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat de 82 de ani dintr-un sat din stânga Nistrului își crește singur fiica de doar trei ani

Lasă un comentariu