RĂSTUNARE DE SITUAŢIE: Românii din Afganistan, UCIŞI de indivizi îmbrăcați în uniforma armatei afgane

Cei doi militari români care au murit sâmbătă în Afganistan au fost uciși de doi indivizi care purtau uniforme ale forțelor naționale afgane de apărare și securitate, a declarat pentru Digi24.ro un purtător de cuvânt al operațiunii "Resolute Support".

De asemenea, cel de-al treilea militar român din operațiune este într-un spital din Germania în stare stabilă. 

Cei doi indivizi au deschis focul într-o unitate a armatei afgane din sudul Afganistanului, precizează NATO într-un răspuns la solicitarea Digi24, fără a specifica dacă cei doi făceau parte din rândul forțelor afgane sau dacă au pătruns în unitate deghizați în soldați. Este primul atac asupra unei baze din Afganistan în care se aflau și miliari români. 

Membrii operațiunii "Resolute Support" au răspuns atacului cu focuri de armă și i-au ucis, la rândul lor, pe atacatori, mai spune NATO.

Oficialii misiunii internaționale din Afganistan și responsabilii afgani au deschis o anchetă asupra incidentului, iar NATO promite că va da alte informații de îndată ce vor fi disponibile.

Doi militari români şi-au pierdut viaţa şi un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, 7 mai, ora 10:45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

În urma incidentului, celor trei militari de la forţele pentru operaţii speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian şi sergentul Vizireanu Adrian nu au supravieţuit.

Cel de-al treilea militar este tratat, în prezent, în Germania și se află în stare stabilă.

Cei doi militari căzuți la datorie sâmbătă vor fi avansați la gradul de sublocotenent post-mortem, informează Ministerul Apărării Naționale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu