Răspunsurile la un test din 10 întrebări pot verifica trăinicia unei relaţii de cuplu. Încearcă şi tu

Zece întrebări "esenţiale", puse înaintea îmbarcării într-o relaţie serioasă, pot contribui la succesul cuplurilor, sugerează un studiu realizat recent în Marea Britanie, scrie agerpres.ro.

Relaţiile de cursă lungă rezistă atunci când sunt clădite pe prietenie, respect, aşteptări realiste, interese comune şi umor.

Mărturiile unor cupluri, avocaţi specializaţi în divorţuri, mediatori şi judecători i-au ajutat pe oamenii de ştiinţă să identifice zece aspecte cheie ale unei relaţii pe care partenerii de viaţă le pot utiliza pentru a afla dacă au şanse să rămână împreună şi să reziste testului timpului. În plus, repetarea acestui exerciţiu poate ajuta cuplurile să îşi cultive în timp relaţia, notează sursa citată.

Cele zece întrebări sunt:

- Suntem o alegere bună unul pentru celălalt?

- Avem o relaţie de prietenie solidă?

- Ne dorim aceleaşi lucruri în relaţia noastră şi de la viaţă?

- Aşteptările noastre sunt realiste?

- În general, vedem ce e mai bun unul la celălalt?

- Depunem amândoi efort pentru a menţine relaţia vie?

- Simţim amândoi că putem discuta liber şi putem comunica problemele unul altuia?

- Suntem amândoi determinaţi să cooperăm în vremuri grele?

- Când ne confruntăm cu situaţii dificile vom trage din greu pentru a o scoate la capăt?

- Beneficiază fiecare dintre noi de susţinerea celor din jur?

Studiul, realizat la Universitatea Exeter, a fost susţinut de baronesa Fiona Shackleton, o celebră avocată din Marea Britanie specializată în divorţuri, care a reprezentant personalităţi precum Prinţul Charles, Paul McCartney sau Liam Gallagher.

"Sigur că fiecare relaţie este diferită şi este important ca partenerii de cuplu să clădească relaţii semnificative pentru ei, însă am descoperit că relaţiile care rezistă au în comun câteva calităţi fundamentale", a declarat Anne Barlow, cadrul didactic la Universitatea Exeter şi cea care a condus studiul.

"Aceste zece întrebări esenţiale îi pot ajuta pe oameni atunci când doresc să afle dacă sunt compatibili cu o persoană cu care vor să îşi împartă viaţa şi semnalează importanţa rezolvării problemelor atunci când acestea apar, dar şi a cultivării relaţiei în timp", a subliniat Barlow.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu