Răspunsul premierului Sandu despre propunerea lui Dodon privind regiunea transnistreană

Embed:

Nu este momentul! Asta spune premierul Maia Sandu despre propunerea preşedintelui Igor Dodon de a oferi regiunii transnistrene un statut sub forma unei autonomii puternice. Prim-ministrul mai spune că, în prezent, autorităţile trebuie să se concentreze pe alte lucruri. Declaraţia a fost făcută după şedinţa cabinetului de miniştri.  

"Nu ştiu despre ce vorbeşte domnul Igor Dodon. Noi ne păstrăm punctul de vedere. Soluţia politică poate să fie doar în contextul integrităţii teritoriale şi cu o anumită autonomie a transnistriei, să zicem după modelul Găgăuziei. Haideţi să ne concentrăm pe lucruri pe care putem să le facem", a declarat Maia Sandu, premier.

Maia Sandu mai spune că nu a discutat, deocamdată, cu şeful statului acest subiect şi că nu a văzut, încă, propunerea preşedintelui. Recent, şeful statului a declarat pentru un portal german de ştiri că preşedinţia a pregătit un nou concept de soluționare a diferendului transnistrean.

Potrivit documentului, care urmează să ajungă şi pe masa colegilor de coaliţie PSRM şi blocul "ACUM", regiunea transnistreană ar putea primi un statut special sub forma unei autonomii foarte puternice.

Totuşi, preşedintele nu a explicat ce presupune acest statut. Expertul în dosarul transnistrean, deputatul blocului politic ACUM, Oazu Nantoi, a declarat pentru postul nostru de televiziune că încă nu a văzut propunerea preşedintelui. Potrivit lui,  Igor Dodon foloseşte termeni prea generali. 

CITEȘTE ȘI: Igor Dodon: Regiunea transnistreană ar putea primi un statut special sub forma unei autonomii foarte puternice

Lasă un comentariu