Răspunsul lui Pavel Filip la critica lui Dodon referitoare la Armata Națională

Embed:

Pavel Filip se arată tot mai nemulțumit de acțiunile și vorbele lui Igor Dodon. Aceasta după ce președintele a făcut declarații nefondate despre Armata Națională.

"Din punctul meu de vedere sunt nişte declaraţii care nu se potrivesc unui om de stat. Ar semăna mai mult cu nişte bârfe pentru că este vorba despre armata Naţională şi nicidecum nu este vorba de presiunea NATO pe armata naţională sau pe Republica Moldova". Este declarația făcută de premierul Pavel Filip în cadrul unui eveniment.

"Am văzut şi eu aceste declaraţii. Armata Naţională trebuie să mai cumpere din când în când armament şi nu este vorba despre armament greu.

De aceea eu ştiu poate îşi doreşte domnul preşedinte să avem o armată slabă sau să nu mai existe armata, sau să avem o armată pe hârtie, dar nu merge: un stat trebuie să aibă o armată şi dacă nu crede în cele ce spun eu, ştiu că dumnealui are un idol, care se numeşte preşedintele Federaţiei Ruse şi am văzut în cadrul conferinţei anuale pe care o petrece domnul Putin cum a răspuns la această întrebare când cineva l-a întrebat despre cheltuielile care se fac pentru armată.

A răspuns în formă de glumă, mi-a plăcut şi mie această glumă, a zis că sunt şi glume mai vechi prin care se spune că dacă nu ai grijă şi nu hrăneşti propria armată atunci o să hrăneşti o armată străină sau a zis că sunt şi glume mai moderne şi a povestit un banc simplu din acest punct de vedere", a spus premierul Pavel Filip. 

Continuând, Pavel Filip a adus în vedere o pildă, cea a fiului și a ceasului, pildă prin care a evidențiat posibilele probleme care pot apărea dacă Igor Dodon va continua pe același ton:

"A zis că un ofiţer în rezervă când a venit fiul în ospeţie a zis: fiule dar unde e că aveam un cuţit militar acasă, el a zis: tată te rog să nu mă înjuri, dar am schimbat acest cuţit cu un băiat din scara de alături pe un ceas. A zis: arată-mi ceasul, este unul bun? 

Dar că eu îmi pun întrebarea, dacă vin bandiţii la noi acasă şi o ucid pe maică-tă, mă ucid pe mine, pe sora tu ce o să faci? O să zici bună ziua, ora Moscovei este 10:30.

De aceea trebuie să se inspire din ce fac şi alte ţări, noi vom avea grijă de armata naţională chiar dacă înţeleg că aceste elemente de anti Europa, anti România, anti NATO sunt un fel de nutriţie politică pentru preşedinte. Nu cred că este corect pentru că el mai este şi comandatul suprem, de fapt a Armatei Naţionale", a spus premierul Pavel Filip. 

PUBLIKA.MD amintește că la rândul lui și ministrul Apărării a condamnat reacţia preşedintelui. Într-o postare pe facebook, Sturza şi-a exprimat speranţa că şeful statului nu va insista ca Republica Moldova sa aibă o armată slabă. Anterior, Igor Dodon a făcut publică agenda şedinţei Consiliului Suprem de Securitate. Printre subiectele incluse se numără proiectul Strategiei Naționale de apărare, inclusiv ultimele declarații ale ministrului Apărării privind pretinsa intenție de a procura arme letale.


loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu