Răspunsul lui Igor Dodon pentru Maia Sandu: 23 august NU va fi Zi Comemorativă

Embed:

"Eu sunt ferm convins că o astfel de lege în Parlament nu va fi votată", aşa a comentat Igor Dodon iniţiativa Maiei Sandu de a comemora pe 23 august victimele regimurilor totalitare şi autoritare.

Şeful statului spune că iniţiativa Guvernului a generat "un conflict ideologic", în condiţiile în care el va organiza în perioada 23-25 august un şir de festivităţi şi va sărbători eliberarea Republicii Moldova.  

„24 august este ziua eliberării Moldovei de sub ocuparea fascistă. Eu cel puţin ultimii 10 ani personal organizez evenimente pe 24 august. Guvernul încearcă să plaseze accentele, vor să sărbătorească altă zi tragică în opinia lor pe data de 23, eu consider că nu este corectă această abordare”, a declarat Igor Dodon la emisiunea "Moldova în Direct" de la postul public de televiziune. 

Publika.md aminteşte că premierul Maia Sandu a anunţat în debutul şedinţei de Guvern de miercuri că Republica Moldova se alătură deciziei Parlamentului European și va marca pe 23 august ziua europeană a comemorării victimelor regimului totalitar şi autoritar.

Această decizie a fost criticată dur se către socialişti. Preşedintele fracţiunii PSRM în Parlament, Vlad Batrîncea, i-a amintit premierului că "Pentru a declara o zi de comemorare este nevoie de votul a 51 de deputaţi. Din câte cunosc, asemena proiect nu există în Parlament, dar dacă ar fi fost, socialiştii nu l-ar fi votat", a mai scris acesta. 

Lasă un comentariu