RĂSCOALĂ ÎN RÂNDUL MAGISTRAŢILOR! Adunarea Generală a Judecătorilor VA AVEA LOC

Curtea de Apel Chişinău a decis, astăzi, convocarea Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor în data de 27 septembrie, începând cu orele 10:00. Evenimentul va avea loc la Casa Sindicatelor. 

Decizia a fost pronunţată astăzi de către completul de judecători Angela Bostan, Ecaterina Palanciuc şi Ala Malîi. Decizia poate fi contestată timp de trei zile la Curtea Supremă de Justiţie. 

Ordinea de zi a şedinţei: 

1. Evoluția sistemului judecătoresc și eficiența asigurării autoadministrării judecătorești de către Consiliul Superior al Magistraturii, ca garant al asigurării independenței justiției. Resetarea și reconfigurarea organului de autoadministrare al autorității judecătorești.

2. Ridicarea mandatelor membrilor permanenți și membrilor supleanți ai Consiliului Superior Magistraturii aleși de către Adunarea Generală a Judecătorilor din rândul judecătorilor.

PUBLIKA.MD aminteşte că astăzi Consiliul Superior al Magistraturii a respins solicitarea celor 87 de judecători, care au cerut convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, dar şi demiterea membrilor CSM. Asta chiar dacă în data de 20 octombrie Curtea de Apel Chişinău a emis o hotărâre în favoarea magistraţilor. 

CITEŞTE ŞI: Cererea celor 87 de judecători IGNORATĂ. CSM nu va convoca şedinţa extraordinară a magistraţilor (VIDEO)

 

loading...

Lasă un comentariu