Rarităţi şi cărţi pe care trebuie să le citeşti timp de o viaţă. La Chişinău şi-a deschis uşile un târg de carte

Literatură artistică din colecţiile clasicilor naţionali şi mondiali, cărţi-jucării pentru copii şi volume rare din perioada interbelică. Toate pot fi găsite la târgul de carte deschis astăzi în capitală.

Pentru a atrage câţi mai mulţi cumpărători, editurile au afişat reduceri de până la 50 la sută.

Cele mai multe cărţi expuse în vânzare sunt dedicate copiilor. Viu colorate şi bogate în ilustraţii, acestea îi ajută pe micuţi să descopere o nouă lume. La târg au fost prezentat şi câteva titluri noi, care au atras atenţia cititorilor.

 ""Sub aceeaşi stea". O carte foarte întrebată de adolescenţi şi tineri. Titlurile noi din limba rusă sunt "12 ani de robie", povesteşte un reprezntant de editură. 

Cei mai mulţi s-au arătat interesaţi de titlurile clasice din literatura universală

 "Aici avem din colecţia 101 de cărţi, adică cele care sunt solicitate la licee. Literatura universală 101 cărţi care trebuie să le citeşti într-o viaţă. Şi avem şi National Geografic", îşi laudă marfa angajata unei alte editori.

"Enciclopedia completă a businessului" este cea mai scumpă carte prezentată la târg şi se vinde cu 9 500 de lei. Coperta este din piele naturală şi este prelucrată manual. Volumul conţine informaţii despre marile companii. Cartea este extrem de rară întrucât a fost tipărită în doar 50 de exemplare. Totuşi, volumul nu i-a prea atras pe oameni de afaceri.

De la târg nu lipsesc nici cărţile electronice. Acestea au o capacitate de 4 GB, iar preţul variază între 1 300 şi 2 500 de lei.

Şi Muzeul Naţional de Istorie a prezentat o expoziţie de manuale şcolare care datează din perioada interbelică. Volumele care au atras atenţia vizitatorilor sunt cele tipărite în stânga Nistrului.

"Cărţile editate în Transnistria care demonstrează cum se încerca de a se crea această limbă moldovenească. Ele diferă după titluri, schimonosite, iar asta îi atrage pe vizitatori", spune cercetătorul Gheorghe Pisica. 

Majoritatea editurilor care participă la târg au afişat reduceri de la 10 până la 50 la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu