Raportul Comisiei parlamentare pentru elucidarea evenimentelor de după 5 aprilie 2009, va fi dezbătut de parlamentari la 23 aprilie

Embed:

Mâine, 20 aprilie, Comisia parlamentară pentru elucidarea evenimentelor de după 5 aprilie 2009 îşi încheie mandatul. Preşedintele acesteia, Vitalie Nagacevschi, spune că raportul final include recomandări de modificare a legislaţiei pentru situaţii similare protestelor din 7 aprilie. În document se mai vorbeşte şi despre lipsa de coordonare a autorităţilor de atunci în timpul acţiunilor de protest.

Nagacevschi mai spune că au fost analizate şi cazurile de maltratare şi deces care au survenit peste mai multe zile şi chiar luni după evenimentele din 6-8 aprilie 2009. Parlamentarii se vor întruni într-o şedinţă plenară specială pe 23 aprilie, când vor dezbate acest raport.

Preşedintele interimar al ţării, Mihai Ghimpu, a declarat, acum o săptămână, că solicită, atât Comisiei parlamentare, cât şi organelor de anchetă, să examineze şi cazurile de deces survenite la câteva luni de la evenimentele din aprilie 2009.

Lasă un comentariu