Raportorul pentru Moldova al APCE: Deciziile de invalidare a alegerilor locale din Chișinău trebuie acceptate

Deciziile instanțelor de judecată în cazul alegerilor din Capitală, dar şi cea a Comisiei Electorale Centrale, trebuie acceptate, chiar dacă există mai multe semne de întrebare. Declaraţia aparţine raportorului pentru Moldova al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Egidijus Vareikis şi au fost făcute pentru Europa Liberă

Oficialul european consideră că situația creată nu îi convine nici lui Andrei Năstase, nici lui Ion Ceban și nici guvernării.

Raportorul pentru Moldova al APCE vede situația politică din țară drept una complicată, în condițiile în care opoziția pro-europeană protestează împotriva unei guvernări cu același vector. Vareikis consideră că instituțiile europene pot avea opiniile lor, însă el are nevoie de mai multe informații înainte de a se pronunța pe această temă.

Oficialul a mai spus că aplicarea sistemului electoral mixt este o decizie suverană a ţării noastre, care nu poate fi supusă presiunilor din exterior. 

Alegerile din 3 iunie au fost declarate invalide, deoarece candidaţii la funcţia de primar, Andrei Năstase şi Ion Ceban, au făcut agitaţie electorală în ziua scrutinului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu