Raport pozitiv pentru Moldova de la CE! Barroso: Vom continua să sprijinim Moldova. Calea europeană va fi o realitate

Embed:

Cel de-al cincilea raport privind progresele înregistrate de Moldova cu privire la aplicarea Planului de acţiuni pentru liberalizarea regimului de vize este unul pozitiv. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că Moldova respectă toate etaloanele stabilite.

"Astăzi am definit două priorităţi, pe gaze. În primul rând, este livrarea gazelor din România spre Chişinău. Acesta este primul pas într-un proiect mai mare. Asta trebuie să fie facută mână în mână cu un şir de reforme. Am identificat proiectul de electricitate, Vulcăneşti –Isacea. Acest lucru va asigura securitatea energetică a Republicii Moldova. Vom continua să ne extindem sprijinul pentru ca toate aceste proiecte să avanseze", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Primul raport de evaluare a progreselor Moldovei în acest domeniu a fost prezentat pe 16 septembrie 2011. Printre acţiunile pe care trebuie să le îndeplinească ţara noastră pentru anularea regimului de vize se numără înlocuirea paşapoartelor obişnuite cu cele biometrice, adoptarea unui şir de măsuri pentru combaterea migraţiei ilegale, a corupţiei şi crimei organizate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu