Raport internaţional: Peste 2.000.000 de oameni își pierd viața anual din cauza bolilor profesionale

Embed:

În fiecare an, peste două milioane de oameni își pierd viața din cauza bolilor profesionale. Sunt constatările celui mai recent raport al Organizației Internaționale a Muncii.

Raportul intitulat "Prevenirea bolilor profesionale" semnalează că, în fiecare an, sunt înregistrate 160 de milioane de cazuri de boli, care apar în activităţii la locul de muncă.

În SUA, de exemplu, în anul 2011 au fost înregistrate peste 207.000 de cazuri de boli profesionale nemortale. Cele mai frecvente sunt afecțiunile pielii, pierderea auzului, din cauza zgomotului, și bolile respiratorii.

În Marea Britanie, în ultimii doi ani, au fost depistate 535.000 de cazuri noi de boli profesionale, iar în România sunt depistate anual aproximativ 2.000 de cazuri.

Potrivit Eurostat, bărbaţii sunt mai des afectaţi de bolile profesionale. Majoritatea acestora lucrează în sectorul manufacturier sau în construcţii. Cele mai multe femei afectate de bolile profesionale muncesc în comerţ sau în domeniul medical. O pătrime dintre cazurile de boli profesionale duc la incapacitate permanentă de muncă.

Organizaţia Internaţională a Muncii consideră boli profesionale afecțiunile provocate de agenți chimici, fizici și biologici, bolile respiratorii și de piele, traumatismele sistemului osteo-muscular și cancerul indus de activitatea de la locul de muncă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu