Raport: Firmele fantomă au prejudiciat statul cu 260 de MILIOANE de lei

Embed:

Pe parcursul anului 2010, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 261,3 de milioane de lei. Auditorii de la Curtea de Conturi au stabilit că anul trecut, 63 de firme-fantomă, dintre care 48 au fost înregistrate anterior ca plătitor de TVA, nu au achitat impozitele obligatorii la bugetul de stat.

De asemenea, 19 agenți economici-fantomă nu au utilizat 343 de facturi fiscale, fapt ce poate generea riscul unor evaziuni fiscale din partea acestora.

Bugetul de stat a mai pierdut 10,2 milioane de lei, din cauza faptului că nu au fost încasate dividentele fiscale.

Auditorii au mai descoperit şi cazuri când agenții economici au eliberat facturi cu data anterioară primirii lor de la FISC, suma TVA inclusă în acestea constituind 938,8 de mii de lei.

La începutul acestui an, contribuabilii ale căror obligații fiscale sunt luate la evidență au înregistrat restanțe la buget în sumă totală de 1146,0 de milioane lei, cu 8,3% mai mult față de începutul anului 2010.

Datele se conțin într-un raport de audit al Curții de Conturi, efectuat la Serviciul Fiscal, și a fost prezentat astăzi. Concluziile Curţii şi raportul de audit vor fi transmise Parlamentului şi Guvernului, precum şi instituţiilor de anchetă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu