Raport ANRCTI: Internetul mobil este PRINCIPALUL driver al pieţei de comunicaţii din Moldova în 2018

Internetul mobil prin smartphone și-a reconfirmat pe parcursul anului precedent, statutul de driver al pieței de comunicații din Moldova.

Potrivit datelor ANRCTI, sectorul demonstrează cele mai înalte ritmuri de creștere a numărului de clienți, a ratei de penetrare, dar și a traficului.

Internetul mobil prin intermediul telefoane inteligente a fost sectorul care a mișcat cel mai mult piața înainte, cu o creştere de aproximativ 24%.

Potrivit estimărilor, dezvoltarea tehnologiilor şi evoluțiile pozitive se vor păstra și în anii următori, pe fundalul unei presupuse scăderi de preţ.

Aceste tendinţe au putut fi identificate datorită câtorva factori, precum reducerea prețurilor la smartphone, oferte de avantajoase de creditare pentru populație, intensificarea concurenței pentru atragerea clienților prin oferte avantajoase, dezvoltarea tehnologiilor și reducerea costurilor, pregătirea pieței pentru implementarea tehnologiei 5G.

Atragerea consumatorilor de internet mobil, pe semne, va fi principala bătălie dată de operatorii de pe piață. 

Un alt segment care va impulsiona piața de comunicații este cel al internetului fix. În 2018 numărul abonaților la aceste servicii a depășit cifra de 620 mii, cu un ritm anual de creștere de 6,6%.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu