Raport al serviciilor speciale: Harta regiunilor din Ucraina unde se află tehnică militară rusă

Embed:

Mii de soldaţi şi sute de unităţi de tehnică militară ce aparțin Rusiei se află pe teritoriul Ucrainei, deși Moscova neagă prezența lor în țara vecină. Acest lucru este demonstrat într-un raport al serviciilor speciale, în posesia căruia au intrat jurnaliştii de la Kiev. 

Potrivit raportului, în regiunea Donbass sunt cel puţin 35 de sisteme de apărare aeriană din Rusia, dintre care cele mai multe sunt cu rază lungă de acţiune, de tip BUK.  17 lansatoare de rachete de acest fel sunt dislocate în Doneţk, Sverdlovsk, Lugansk şi Şahtiorsk.

În documentul serviciilor speciale se mai arată că în peninsula Crimeea, anexată de Federaţia Rusă, a fost formată o grupare de asalt, gata în orice moment să atace Ucraina din sud.  

Forțele rusești sunt susținute de zeci de tancuri, transportoare blindate, artilerie grea şi instalații de rachete Grad.

Tot în Crimeea au fost create 10 centre ale Serviciului de Informaţii de pe lângă marele stat major al armatei ruse, iar în Donbass - opt unităţi ale Serviciului Federal rus de Securitate.

Iar la frontiera cu Ucraina, în regiunea rusească Rostov, au fost desfăşurate aproximativ 10 brigăzi de infanterie motorizată, efectivele cărora numără până la 3.000 de soldaţi fiecare.

Anterior, autorităţile de la Kiev au anunţat că în estul separatist al Ucrainei se află până la 10.000 de militari ruşi

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu