RĂPIŢI din inima Moldovei! Doi moldoveni, ÎNCĂTUȘAȚI și MALTRATAȚI la Floreşti de miliţienii transnistreni

Embed:

Un bărbat şi o femeie se află în arestul miliţiei transnistreane, după ce ar fi fost reţinuţi, noaptea trecută, în satul Vertiujeni, raionul Floreşti.

Potrivit poliţiei din acest raion, care îi citează pe martorii incidentului, patru miliţieni din stânga Nistrului au intrat în casa unei familii, i-au încătuşat pe cei doi şi i-au transportat cu barca peste râul Nistru.

"La data de 9 aprilie, la dispecerat a parvenit informația precum că patru persoane necunoscute au pătruns forțat, au maltratat două persoane, motivând că sunt învinuite de comiterea unui omor. Ne-a anunțat un locuitor al satului Vertiujeni. Este o persoană care a aflat despre acest caz. Persoanele ar fi fost reținute pentru infracțiuni comise în raionul Camenca", a declarat Dina Fomin, ofițer de presă la Inspectoratul de Poliție Florești.

Potrivit şefului Inspectoratului de Poliţie din Floreşti, Valeriu Cârțâca, a fost pornită urmărirea penală pentru violare de domiciliu şi răpire de persoane.

"Au mai fost în jur de astfel de 10 cazuri, iar reacția Chișinău era aceeași: se încerca prin Comisia unificată de Control ca să fie găsită persoanele. Regimul de la Tiraspol va putea ajunge la Chișinău dacă vor avea acest interes. Nu degeaba dispune de forțe armate", a declarat pentru PUBLIKA TV fostul membru al Comisiei Unificate de Control, Ion Leahu.  

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu