Răpire coordonată din puşcărie. Un ucigaş condamnat pe viaţă a pus la cale RĂPIREA unui om de afaceri

Embed:

Cu gândul că nu mai are ce pierde, un condamnat pe viață a pus la cale din închisoare răpirea unei persoane cu scopul de a cere răscumpărare. Complicele principal al puşcăriaşului a fost chiar fiul său, la fel, cu antecedente penale.

Acţiunea a fost însă deconspirată de Oficiul Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale şi Inspectoratul Naţional de Investigaţii.

Condamnatul, în vârstă de 52 de ani, se află în detenție deja de 12 ani. El îşi ispăşeşte pedeapsa pentru omor. Bărbatul a pus la cale răpirea unui om de afaceri, iar în acţiunea sa a cerut ajutorul fiului său, aflat în libertate, şi a unui alt deținut din penitenciar.

Banii urmau să fie împărțiți între organizatorii răpirii, iar o parte din sumă să fie transmisă în așa-zisa casierie comună a deținuților. În timp ce omul de afaceri era urmărit, anchetatorii îi filau pe suspecţi.

Complicele autorului schemei, deţinut în penitenciar, riscă să mai stea după gratii încă 13 ani pe lângă termenul pe care îl ispăşea. Tot 13 ani de puşcărie riscă şi fiul condamnatului pe viaţă, care a organizat răpirea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu