Range Rover Sport de ultima generaţie a fost prezentat în premieră mondială

Britanicii de la Land Rover au epuizat toată colecţia de teasere şi imagini video, iar acum, în ajunul Salonului Auto de la New York, au decis să dea cărţile pe faţă. Încoronat cu titlul de cel mai rapid, mai agil şi mai sensibil SUV, construit vreodată de Land Rover, noul model şi-a făcut apariţia în mod oficial, întâi de toate, pe site-ul producătorului, scrie autostrada.md.

Comparat cu generaţia precedentă, noul Range Rover Sport este cu 62 de milimetri mai lung, însă, totodată, cu 149 de milimetri mai scurt faţă de un Range Rover "obişnuit". Graţie ampatamentului mărit cu 178 de milimetri, pasagerii se pot bucura de mai mult spaţiu interior, dar şi de opţiunea “5+2″, care oferă un al treilea rând de scaune, pentru două persoane, ajustate electric.

Inginerii au reuşit să reducă 500 de kilograme din masa totală a noului model, în special datorită utilizării noului şasiu din aluminiu.Astfel, comparat cu modelul mai vechi, în versiunea echipată cu propulsorul V6, noul Range Rover Sport, este mai uşor cu 420 de kilograme.

Gama de motorizări va cuprinde pentru început, unitatea diesel de 3.0 litri, SDV6, care dezvoltă 288 de cai putere, dar şi motorul V8 de 5.0 litri, supraalimentat, capabil să dezvolte peste 503 de cai putere.

Citiţi continuarea articolului pe autostrada.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu