Rămăşiţele a peste 1.700 de oameni au fost descoperite într-o groapă comună din Tripoli

Embed:

Rămăşiţele a aproape două mii de oameni au fost descoperite într-o groapă comună din Tripoli. Resturile umane aparţineau deţinuţilor închisorii Abou Salim care s-au revoltat în 1996, dar au fost executaţi de gardieni.

Potrivit Consiliului Militar, noua conducere a Libiei, descoperirea şocantă a fost făcută încă pe 20 august.

"În 1996, aceşti deţinuţi şi-au cerut drepturile şi au solicitat un proces echitabil, de care nu au avut parte când au ajuns la închisoare", a spus purtătorul de cuvânt al militarilor, Khalid Al-Sharif.

Masacrul a avut loc după o revoltă a deţinuţilor, care au reuşit să captureze şi un gardian. Ceilalţi au deschis foc, omorându-i pe toţi prizonierii pe care i-au găsit. Noile autorităţi libiene au cerut asistenţă internaţională pentru elucidarea evenimentelor din închisoarea Abou Salim şi identificarea victimelor.

Între timp, luptele cu forţele loiale fostului dictator continuă. Duminică, trupele noului regim au mai încercat o ofensivă pentru a prelua controlul asupra oraşului natal al lui Gaddafi, Sirte, dar nu au avansat mult. La rândul lor, şi trupele loiale fostului dictator au contraatacat în oraşul Ghadames, dar au fost respinse.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu