Raliul Dakar va trece pentru prima dată prin Bolivia

Embed:

Premieră în ediţia din 2014 a Raliului Dakar! Câteva etape ale acestei competiţii de la calsa moto şi ATV sunt programate în Bolivia. Argentina şi Chile vor fi alte două ţări care vor fi traversate de toţi participanţii turnelui.

Bolivia devine, astfel, al 28-lea stat care găzduieşte Raliul Dakar. În ediţiile precedente gazdă a figurat şi statul Peru, dar a fost exclus din program.

"Aceasta va fi o competiţie cu totul diferită de cele precedente, deoarcece va avea loc în trei ţări. În Bolivia, apoi Argentina şi Chile", a declarat directorul Raliului Dakar, Ettiene Lavigne.

O altă schimbare ţine de structura probelor speciale. Numărul probelor speciale de tip maraton, desfăşurate pe trasee lungi, se va mări anul viitor, în timp ce traseele de legătură între două probe speciale vor fi scurtate.

Potrivit calendarului anunţat tot miercuri, Raliul Dakar 2014 va începe pe 5 ianuarie, în localitatea argentiniană Rosario, va traversa Bolivia şi se va încheia în localitatea Valparaiso din Chile. Potrivit datelor oficiale, audienţa combinată a Raliului Dakar 2013 a fost de peste un miliard de telespectatori.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu