Raliul Dakar. ANUNŢUL făcut de un legendar pilot din sporturile cu motor

Embed:

Sebastien Loeb nu are de gând să se retragă din sporturile cu motor! Legendarul pilot a anunţat că va participa în Raliul Dakar. De-a lungul carierei, Loeb a pilotat monoposturi de Formula 1, prototipuri de anduranță la Le Mans şi a participat la Mondialul de Turisme.

Francezul Sebastien Loeb, de 9 ori campion mondial de raliuri, va lua startul în ediția din 2016 a Raliului Dakar la volanul unui Peugeot 2008.

Loeb, în vârstă de 41 ani, se pregătește pentru primul său Dakar alături de copilotul Daniel Elena, prin participarea la Raliul Marocului, care va avea loc în perioada 3-9 octombrie.

Peugeot a mai înscris alte trei mașini la Dakar 2016 ce vor fi pilotate de francezul Stephane Peterhansel, multiplu învingător la clasa auto și moto, Cyril Despres și spaniolul Carlos Sainz, dublu campion mondial de raliuri.

Raliul Dakar va avea loc în perioada 3-16 ianuarie 2016 doar în Argentina şi Bolivia, întrucât Peru și Chile s-au retras din competiţie din motive meteorologice. Competiţia va începe în Buenos Aires, iar piloţii vor trece linia de sosire în Rosario, oraşul natal al superstarului Lionel Messi.

Loeb, cu 78 de victorii în Mondialul de Raliuri, a pilotat monoposturi de Formula 1, prototipuri de anduranță la cursa de 24 de ore de la Le Mans, iar în acest an a participat la Campionatul Mondial de turisme la volanul unui Citroen.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu