Raliu de excepţie la Havana. Peste 60 de maşini de epocă au defilat pe străzile oraşului VIDEO

Embed:

Străzile capitalei cubaneze, Havana, au fost locul de întâlnire a peste 60 de maşini de epocă. Perfect conservate, acestea au atras zeci de fani ai automobilismului. Oamenii s-au adunat pentru a admira bijuteriile pe patru roţi, care au participat la un raliu de excepţie în centrul oraşului.

Celebrele maşini cubaneze, alături de 15 motociclete de epocă, au defilat pe străzile Havanei pe o distanţă de 70 de kilometri. Cele mai multe dintre automobile au fost construite în perioada anilor 50 ai secolului trecut, dar puteau fi identificate cu uşurinţă şi modele din anii 20 şi 30.

Parada a atras sute de oameni, printre care se numără şi fostul pilot de Formula 1, între anii 1994 şi 2008, David Marshall. "Este extrem de interesant să vezi de ce sunt în stare localnicii interesaţi de automobile. Sunt foarte multe maşini care arată splendid, ceea ce demonstrează pasiunea cubanezilor pentru automobile", a remarcat Marshall.

Participanţii spun că astfel de evenimente îi motivează să-şi ţină maşinile într-o stare perfectă. "Este un imbold să-ţi păstrezi maşina funcţională. Dacă astfel de evenimente nu se organizau, atunci nimeni nu ar fi fost motivat să le întreţină într-o stare perfectă", a menţionat unul dintre participanţi.

Cuba este pentru mulţi dintre pasionaţi raiul maşinilor de epocă, întrucât colecţionarii pot găsi aici modele vechi în stare perfectă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu