Raionul Ialoveni s-a înfrățit cu județul Dâmbovița! Ce proiecte sociale și economice au în comun

Embed:

Consiliul Judeţean Dâmboviţa din România va cofinanţa construcţia din temelii a unei grădiniţe din oraşul Ialoveni. Asta datorită unui acord de înfrăţire semnat astăzi între autorităţile celor două unităţi teritorial-administrative. Documentul mai prevede realizarea în comun a mai multor proiecte sociale şi economice

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița susține că astfel de parteneriate vor apropia Moldova de Uniunea Europeană.

"Pentru județul Dâmbovița este important să fim aproape de Ialoveni, este important să dezvoltăm relațiile economice, relațiile culturale, să avem un schimb de experiență, să încercăm să pregătim funcționari publici pentru parcursul european", a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița din România, Andrian Țuțuianu. 

"În fiecare an o să stabilim un plan de acțiuni pe diferite domenii, spre exemplu pentru anul acesta o să pornim de la proiectare până la finalizare o grădiniță", a spus președintele Consiliului raional Ialoveni, Lilian Popescu.

Locuitorii oraşului Ialoveni sunt convinşi că acest acord le va aduce doar beneficii:

"Le dorim succese în continuare, să facă lucruri bune pentru raionul Ialoveni, poate o să aducă și ceva investiții în raion. Este numai în binele cetățenilor aceasta, eu cred că este foarte bine și trebuie să colaborăm cu orișicine nu doar cu România."

"Eu cred că este un lucru bun că s-a semnat proiectul respectiv, este în avantajul locuitorilor orașului Ialoveni și să continue mai departe cu așa proiecte bune."

"Întotdeauna este binevenită colaborarea cu cineva. Cu cine colaborezi cu acela te aliniezi."

Autorităţile raionului Ialoveni au semnat, în 2012, un acord similar cu județul Alba din România.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu