Raionul Hînceşti, în febra campaniei electorale. În data de 15 martie, oamenii sunt aşteptaţi la urne ca să-şi aleagă deputatul

Embed:

Raionul Hînceşti a intrat în febra campaniei electorale. În data de 15 martie, oamenii sunt aşteptaţi la urne ca să aleagă deputatul în circumscripţia 38. Localnicii spun că îşi vor da votul pentru o viaţă mai bună şi speră că viitorul deputat nu îi vor dezamăgi. Alţii, însă, sunt sătui de atâtea alegeri şi cred că, odată ajunşi la putere, politicienii uită de problemele oamenilor.

Pe Ion Bezer l-am întâlnit în timp ce ce îşi vindea merele din propria livadă. Bărbatul spune că şi-ar dori ca viitorul deputat, ales în circumscripţia Hînceşti, să îi sprijine mai mult pe agricultori.

"Aşteptările noastre sunt mari, dar nu prea se văd rezultatele. Iată, ne chinuim aşa cum este. Aşteptările sunt ca să se mai întoarcă cu faţa la ţărani care produc, pentru că au mai rămas vreo câţiva" a spus un agricultor din Ciuciuleni, Hânceşti, Ion Bezer.  

Şi alţi oameni speră că, după scrutinul din 15 martie, lucrurile se vor schimba spre bine.

"Să acorde atenţie lumii, pentru că e greu. Pensionarii nu au pensii mari, nu le dau niciun ajutor, tineretul pleacă şi bătrânii tot pleacă după tineret."

"Vreau să fie mai bine în oraş, mai curat, mai aranjat. Tot timpul eu sunt la vot".

"Fiecare om aşteaptă să fie mai bine şi mai bine, dar vedeţi cum este, ba ceea, ba ceea şi..."

"Sperăm să schimbe ceva în ţară la noi, în raion la noi".

Alţi cetăţeni spun însă că sunt sătui de promisiunile politicienilor în care nu mai au încredere.

"Nu pot să spun nimic, pentru că promit şi nu fac".

"Nu vedeţi ce se face acum în ţară?"

"Nimic nu aştept, deja m-am săturat, ceea ce se petrece în ţară nu-mi place deloc".

Iar această tânără spune că la precedentul scrutin local din 20 octombrie nu a mers la vot, deoarece nu era în ţară. Cât priveşte alegerile noi din 15 martie, tânăra încă nu a decis dacă va participa.

"- Veţi merge?
- Nu ştiu.
- Credeţi că politicienii pot să schimbe ceva în ţară?
- Posibil da, posibil nu".

Unii locuitori ai raionului Hînceşti nici nu ştiu măcar că în 15 martie, în localitatea lor, au loc alegeri.

"- Care vot?
- Pentru deputatul din circumscripţia Hînceşti?
- A, dar eu nu-s la curent cu asta".

Alegerile parlamentare noi de la Hînceşti se vor desfăşura în 15 martie, după ce fostul deputat Alexandru Botnari a optat pentru mandatul de primar.

Potrivit Consiliului electoral de circumscripţie, până în prezent, în cursă au fost înregistraţi trei concurenţi: Olesea Stamate de la PAS, Ştefan Gaţcan desemnat de PSRM şi Ion Mereuţă de la PDM. Alţi patru pretendenţi urmează să depună actele pentru fi înscrişi în calitate de candidaţi.

loading...

Lasă un comentariu