Raiderul Veaceslav Platon a fost condamnat la ani grei de închisoare. Vezi decizia deplină a Curţii de Apel

Embed:

Raiderul numărul 1 din CSI, Veaceslav Platon, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare. Acesta s-a ales şi cu o amendă în valoare de 300 de mii de lei.

Curtea de Apel Chișinău a pronunţat sentinţa ieri seara în dosarul în care acesta este învinuit de escrocherie și corupere a mascaților din „Pantera”.

Decizia poate fi contestată. Tot în acest an, Veaceslav Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiţie la 18 ani de puşcărie în dosarul Băncii de Economii.

Mai exact, acesta ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ un miliard de lei de la instituţia financiară, în urma unor credite acordate pentru firme conduse de persoane interpuse.

Veaceslav Platon a fost reţinut în iulie 2016, la Kiev, după ce a fost dat în căutare internaţională de către autorităţile noastre.

Publika.md aminteşte că anterior, presa a scris că furtul din sistemul bancar a fost o operațiune pregătită de către Veaceslav Platon şi realizată la indicaţia serviciilor speciale străine pentru a bloca parcursul european al Republicii Moldova.

Platon şi-a dus planurile până la capăt datorită acoperirii din Guvern și Parlament, asigurată de fostul şef PLDM, Vlad Filat.

În schemă au fost implicați și oligarhii fugari, condamnați pentru șantaj și escrocherie, Victor și Viorel Țopa. Mai mult, raiderul nr.1 în CSI a fost şi figura de bază a Laundromatul Rusesc, iar companiile implicate în aceasta schemă, dar și în furtul miliardului, numit Miliardomat, au fost gestionate de același grup de persoane, iar pe multe dintre acte se regăseşte semnătura lui Platon.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu