Răfuială cu tentă electorală la Bălţi. Persoane necunoscute au incendiat maşina fiului candidatului PDM din circumscripția numărul 10

Embed:

Răfuială cu tentă electorală în nordul ţării. Cel puţin asta susţine candidatul PDM pe circumscripția numărul 10, Bălți, Serghei Iordan, după ce noaptea trecută, persoane necunoscute au incendiat automobilul fiului său.

Maxim Iordan este șocat de cele întâmplate și spune că e vorba de o tentativă de intimidare a candidaților PDM din partea oponenţilor politici. Poliţia nu are deocamdată nici un suspect în acest caz.

Maxim Iordan a fost anunţat de câţiva vecini că maşina sa este în flăcări. El a înregistrat cu telefonul cum ardea autoturismul şi a făcut câteva poze.

"Aici au izbucnit flăcările. Aici sunt chibrituri folosite. E bine că oamenii care au trecut prin preajmă nu au rămas indiferenți, un echipaj a serviciului de pază care trecea prin preajmă au început să stingă flăcările cu forțele proprii", a menţionat Maxim Iordan, fiul candidatului PDM.

Tânărul e convins că incendiul a fost pus la cale de oponenţii politici ai tatălui său. Serghei Iordan, candidatul Partidului Democrat pentru circumscripția 10 din Bălți, spune că a primit mai multe apeluri telefonice noaptea trecută de pe numere ascunse.

"E regretabil acest fapt. Eu calific asta ca o luptă murdară care s-a început chiar din primele zile. Eu intuiam că va fi o luptă murdară, dar nu cu așa metode, din anii 90. Eu sunt șocat", a precizat Serghei Iordan, candidat PDM circumscripția numărul 10 din Bălți.

Poliția a inițiat o anchetă penală în acest caz.

"S-au ridicat de la faţa locului semne de incendiere cum ar fi microurme de benzină, chibrite, cutii de chibrite, dar şi lângă capota automobilului a fost deteriorată o piesă din masă plastică", a explicat Alexabdru Pînzari, şeful Inspectoratului General al Poliţiei.

Într-o conferinţă de presă, poliţia a anunţat că până acum au mai fost înregistrate trei incidente cu tentă electorală.

Într-o conferinţă de presă, poliţia a precizat că a înregistrat trei incidente cu tentă electorală.

Acum două zile,  candidatul din partea blocului ACUM, Dinu Plîngău ar fi fost agresat fizic şi verbal de către trei persoane în timp ce susţinea un discurs la Edineţ. Oamenii legii au identificat persoanele vizate, care au fost audiate. 

Şi la Ungheni a fost deteriorat un panou publicitar al concurentului electoral, Octavian Ţîcu, care era amplasat la intrarea în oraş. În ambele cazuri poliţia este în proces de investigaţie şi urmează să califice aceste acţiuni. 

Un alt caz a fost înregistrat la Orhei, unde candidatul din partea blocului ACUM, Valeriu Munteanu ar fi fost agresat fizic de mai mulţi locuitori de acolo. În acest caz oamenii legii au identificat cinci persoane care au fost sancţionate pentru huliganism. 

Citeşte şi: PDM condamnă actele agresive din campanie și cere tuturor concurenților electorali să respecte legea și să respingă violența

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu