Rafael Nadal: Obiectivul meu nu este să fiu numărul 1, ci să fiu competitiv cât mai mult

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 2 mondial, a declarat după debutul său la Acapulco (6-3, 6-2 cu Pablo Andujar), că obiectivul său nu este să redevină lider mondial ATP, ci să joace la un nivel înalt cât mai mult şi să-şi prelungească cariera la maximum, relatează ERFE.

Nadal, 33 ani, poate reveni însă în fruntea clasamentului ATP dacă se impune la Acapulco, iar Novak Djokovic nu atinge semifinalele la Dubai, scrie agerpres.ro.

''Obiectivul meu nu poate fi să fiu nr. 1, dar dacă mi se va oferi oportunitatea ca şi anul trecut, ar fi fantastic. Dar sunt într-un moment în care prioritatea mea este să fiu competitiv cât mai mult timp posibil şi să-mi prelungesc cariera la maximum'', a declarat Nadal după primul său meci la Acapulco, unde s-a impus în 2003, pe zgură, şi în 2013 pe hard.

Spaniolul a adăugat că la vârsta lui îşi va alege cu grijă turneele la care va participa: ''Plănuiesc să joc unde mă simt fericit şi am cele mai mari şanse să mă bucur şi să joc bine. Încerc să progresez cu fiecare zi, de fiecare dată intru în teren cu dorinţa de a fi cel mai bun. Uneori reuşesc, alteori nu''.

Nadal va juca miercuri cu sârbul Miomir Kecmanovic, iar apoi, dacă se va califica în sferturi, cu învingătorul dintre sârbul Dusan Lajovic şi sud-coreeanul Soonwo Kwon.
loading...

Lasă un comentariu