Rafael Nadal l-a învins în semifinale pe Juan Martin Del Potro

Embed:

Spaniolul Rafael Nadal şi sud-africanul Kevin Anderson se vor confrunta cu trofeul pe masă la turneul de Mare Șlem US Open.

Liderul clasamentului mondial în tenisul masculin, Rafael Nadal, a ajuns pentru a patra oară în finală competiției de la Flushing Meadows, după ce a reușit să se impună cu 4-6, 6-0, 6-3, 6-2 în fața argentinianului Juan Martin del Potro.

La rândul său, Anderson s-a calificat în premieră în ultimul act al unui Grand Slam. Cap de serie numărul 28, sud-africanul a dispus în semifinale cu 4-6, 7-5, 6-3, 6-4 de spaniolul Pablo Carreno-Busta.
Finala US Open va reprezenta a cincea confruntare directă dintre Nadal şi Anderson. Până acum ibericul a triumfat în toate cele patru întâlniri anterioare.

Proba masculină de dublu a fost câstigată de perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer. Ei au dispus cu 6-4, 6-3 de cuplul spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez într-o oră și 25 de minute.


Tecău și Rojer și-au trecut astfel în palmares al doilea lor titlu de Mare Șlem, după cel de la Wimbledon, cucerit în 2015. Campionii au fost recompensați cu un cec de 675 de mii de dolari și două mii de puncte ATP.

Finaliștii au primit 340 de mii de dolari și o mie două sute de puncte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu