Rafael Nadal a devenit primul jucător din istorie care se află în fruntea clasamentului mondial pe parcursul a trei decenii

Embed:
Tenismanul spaniol Rafael Nadal a doborât un nou record. În prima zi a anului 2020, el a devenit primul jucător din istorie care se află în fruntea clasamentului mondial pe parcursul a trei decenii.

Ibericul a urcat în fruntea ierarhiei ATP pentru prima oară pe 18 august 2008, el fiind în această poziţie timp de 46 de săptămâni. Rafael a fost de câteva ori numărul 1 mondial în anii 2010 şi acum este liderul clasamentului în 2020.

În total, Nadal a petrecut 205 săptămâni pe primul loc, departe însă de recordul deţinut de Roger Federer. Elveţianul a condus topul timp de 310 săptămâni.

În prezent Nadal şi alţi componenţi ai naţionalei Spaniei se pregătesc pentru ATP Cup, urmaşa Cupei Mondiale pe echipe. Competiţia, la care va participa şi reprezentativa ţării noastre, se va desfăşura în perioada 3-12 ianuarie în Australia.

În ajunul partidelor din grupa B cu Japonia, Georgia şi Uruguay, ibericii nu au ezitat să călătorească şi au vizitat insula Rottnest.

Nadal a fost binedispus şi chiar a făcut poze cu animale.

"Sincer, nu cred că acest turneu reprezintă pentru noi o etapă de pregătire pentru Australian Open. Este o competiţie în care vrem să participăm bine. După ATP Cup mai rămâne o săptămână până la Australian Open. Deci, eu personal voi avea practică de joc aici şi apoi la Auckland. Suntem foarte concentrați şi vrem să fim pregătiți pentru această competiție."

La ATP Cup vor participa 24 de echipe, împărţite în 6 grupe, care se vor confrunta în partide de simplu, cât şi de dublu.

Câştigătoarele grupelor şi două cele mai bine clasate formaţii de pe locul secund se vor califica în play-off.
loading...

Lasă un comentariu