Radu Mazăre și-a dat demisia de la Primăria Constanța, după 15 ani de mandat

Radu Mazăre și-a dat demisia de la Primăria Constanța, după 15 ani de mandat. Radu Mazăre se afla în arest preventiv din data de 2 aprilie. În demisie, acesta precizează că dorinţa sa de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă ”nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme”. 

Primarul Radu Mazăre se află în Arestul Poliţiei din București de pe 2 aprilie, el fiind arestat preventiv într-un dosar penal instrumentat de DNA, în România. În respectivul dosar, edilul este acuzat că ar fi primit mită 9 milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii şi câştigarea de licitaţii. În urma acestor acuzaţii, Radu Mazăre a fost suspendat din funcţia de primar al oraşului Constanţa. Radu Mazăre a fost adus joi la Înalta Curte pentru Casație și Justiție, unde a solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.


Magistrații de la Înalta Curte au aprobat, joi seară, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar decizia nu este definitivă. Astfel, procurorii pot face contestație tot la Curtea Supremă.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu