Radu Mazăre a fost extrădat din Madagascar. Fostul primar al Constanței a fost dus la un penitenciar din România

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a revenit aseară în România după un an și jumătate petrecuți în Madagascar. Acesta a fost extrădat de autoritățile din țara insulară și predat în mâinile poliției române. Fostul edil al Constanței a fost adus cu avionul pe aeroportul Otopeni, urcat într-o mașină de poliție și dus la Penitenciarul Rahova.

Mazăre, care are de executat o pedeapsă de nouă ani și zece luni de închisoare pentru corupție, a fugit în în Madagascar în urmă cu aproape doi ani, unde a solicitat azil politic. Acum două săptămâni, el a fost reținut.

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, fostul edil a pretins două milioane de euro de la două firme, pentru a facilita emiterea actelor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care firmele intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Pe lângă asta, în perioada 2008-2014, Radu Mazăre a primit de la firma Polaris peste 7 milioane de euro, pentru că i-a asigurat câştigarea unei licitaţii, organizate de Primăria Constanţa. Pagubele totale provocate se ridică la 114 milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu