Radu Albot a scris o nouă pagină in istoria tenisului moldovenesc. A cucerit primul titlu ATP

Embed:

Radu Albot a scris o nouă pagină in istoria tenisului moldovenesc. El a cucerit primul titlu ATP al carierei la turneul de la Delray Beach, Statele Unite ale Americii.

În marea finală, Albot a jucat cu britanicul Daniel Evans și a cedat primul set cu 3-6, dar s-a impus în al doilea cu 6-3. Setul decisiv, care a fost întrerupt la un moment dat din cauza ploii, a fost foarte echilibrat.

S-a ajuns la tiebreak, unde Evans a avut 3 mingi de meci. Albot le-a salvat incredibil și a smuls victoria, scor 9-7, după o partidă care a durat 2 ore și 55 de minute. Radu Albot a luat un cec în valoare de peste 97 de mii de dolari și a urcat în clasamentul mondial 30 de poziții, până pe locul 52, stabilind un nou record personal. Succesul lui Radu Albot nu a fost trecut cu vederea de presa internaţională. El a fost elogiat în cele mai renumite publicaţii din întreaga lume.

Agenţia de ştiri Reuters a scris despre o partidă de calitate superioară ce a durat aproape 3 ore, în care Albot a dat dovadă de nervi de oţel.

Jurnaliştii de la ESPN, dar şi cei de la ziarul portughez Diario de Noticias, au evidenţiat faptul că Albot a devenit primul tenisman moldovean all-time care a cucerit un titlu ATP.

BBC şi Sky Sports au remarcat revenirea incredibilă a lui Radu în momentele în care a salvat 3 mingi de meci ale adversarului, la tie-break-ul din setul decisiv.

Site-ul oficial al asociaţiei jucătorilor profesionişti de tenis a scris despre "uimitorul" Albot, care a făcut istorie pentru Republica Moldova la Delray Beach.

De remarcat faptul că Radu Albot a fost poreclit de comentatorii anglofoni ai partidei ”Mașinica moldovenească”. După cum au remarcat ei, Radu mai aleargă câțiva pași buni și după ce lovește mingea care încheie punctul, indiferent în favoarea cui.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu