Radu Albot a pierdut în faţa lui Maxim Dubarenco la ultimul turneu de tenis al anului

Embed:

Surprize la ultimul turneu de tenis al anului din Moldova. Numărul 1 naţional, Radu Albot a fost învins în finală de Maxim Dubarenco, un tânăr de numai 17 ani. La femenin, câştigătoarea finalei la categoria de 16 ani, Alina Soltanici a învins-o pe cea mai bună tenismenă din Moldova, Iulia Helbet şi a acces în marea finală la senioare.

Deşi se declara favorit clar la câştigarea turneului, Radu Albot nu a putut face faţă unui puşti de doar 17 ani. Maxim Dubarenco a câştigat clar primul set, 6-4. În setul secund, principalul favorit şi-a revenit şi a câştigat la tiebreak, 7-6. În ultimul set, cel decisiv, Dubarenco a reuşit un break în cel de-al 11-lea game, apoi şi-a păstrat serviciul, învingând cu 7-5.

Câştigătoarea turneului la categoria de 16 ani feminin a devenit Alina Soltanici, după ce a învins-o în finală pe Daniela Ciobanu, scor 6-1, 7-6. Soltanici, în vârstă de doar 15 ani, a participat şi în competiţia printre senioare, unde a realizat o mare surpriză - a eliminat-o în faza grupelor pe favorita turneului şi numărul 1 naţional, Iulia Helbet. În semifinale, Alina a trecut de Gabriela Porubin şi a acces în marea finală, unde o va întâlni pe Anastasia Vdovicenco.

Finala la senioare va avea loc luni, 27 decembrie, la Şcoala Republicană de Tenis din Capitală.

loading...

Lasă un comentariu